HOŞGELDİNİZ

Yemek Tariflerimizle damak zevkini yaşamak isterseniz en güzel yerdesiniz...AFİYETLER OLSUN...


28 Ocak 2012 Cumartesi

PORTAKAL REÇELİ


Portakal Reçeli

Malzemeler:
2 kg. portakal
1 limon
2 kg. toz şeker

Yapılışı:
2 kg. portaklın kabuklarını soyun. Portakalın kabuklarını küp küp kesin. Tencereye su koyun. Üzerine portakal kabuklarını ilave edip 5 dakika kaynatın ve acı suyunu çıkartıp dökün. Daha sonra tekrar portakalların üzerine sıcak su ilave edin ve tekrar portakal kabuklarını 5 dakika daha kaynatın. Tekrar acı suyunu çıkartın.
Portakalları da küp küp kesin. Parçalayıcıdan geçirin. Daha sonra tencereye 2 kg. toz şekeri , portakal püresini ilave edin ve kaynamaya bırakın. Daha sonra üzerine limon suyu sıkın. Limon suyu ile beraber 1o dakika kadar daha kaynatın. Sonra portakal reçelini kavanozlara doldurun.
Afiyetle…

Hiç yorum yok: