HOŞGELDİNİZ

Yemek Tariflerimizle damak zevkini yaşamak isterseniz en güzel yerdesiniz...AFİYETLER OLSUN...


28 Ocak 2012 Cumartesi

Kağıt Kebabı

Kağıt Kebabı



Malzemeler
Üç Tane patates
İki Tane havuç
1/2 Kilogram kuzu eti (kemiksiz, kuşbaşı doğranmış)
Bir Yemek kaşığı tereyağı
Yedi Sekiz Tane arpacık soğanı
Bir Su bardağı bezelye
Bir Çay kaşığı kekik
Bir Çay kaşığı toz
Biraz kırmızıbiber
Biraz Tuz, karabiber
Yağlı kâğıt
Hazırlanışı  :

Yağlı kağıtlarımızı 20 ye 20 ebatlarında keselim. Patateslerimizin kabuklarını
soyalım. Küp halinde doğrayalım. Havucumuzu da yıkayıp kazıyalım. Aynı şekilde
onuda küp küp doğrayalım. Fırınımızı önceden 200 dereceye ayarlıyoruz. Tencereye
biraz tereyağı koyalım ve ardından kuzu etini ekleyelim. Karıştırarak kavuralım.
Arpacık soğanlarının kabuklarını soyalım ve tencereye ilave edelim. Dört dakikaya
yakın kavurmaya devam edelim. Havuçları ve bezelyerlerimizi de ilave ediyoruz.
Yine dört dakikaya yakın karıştırıp pişiriyoruz. Kırmızı biber ilave edelim ardından
patates,kekik, karabiber ve tuz ilave edelim. İki bardağa yakın su bırakıp kaynamaya
bırakalım. Yemeğin suyu bitene kadar pişiriyoruz. Ardından yağlı kağıtlardan hazırladığımız
keselere dolduralım. Keselerimizi de fırın tepsisine dizelim. Kağıtların üzerine su sürüp
fırına verelim. Kağıtların üstü yanana kadar pişirelim. Piştikten 10 dakika kadar sonra

Hiç yorum yok: