HOŞGELDİNİZ
Yemek Tariflerimizle damak zevkini yaşamak isterseniz en güzel yerdesiniz...AFİYETLER OLSUN...
28 Ocak 2012 Cumartesi
PORTAKAL REÇELİ
Portakal Reçeli
Malzemeler:
2 kg. portakal
1 limon
2 kg. toz şeker
Yapılışı:
2 kg. portaklın kabuklarını soyun. Portakalın kabuklarını küp küp kesin. Tencereye su koyun. Üzerine portakal kabuklarını ilave edip 5 dakika kaynatın ve acı suyunu çıkartıp dökün. Daha sonra tekrar portakalların üzerine sıcak su ilave edin ve tekrar portakal kabuklarını 5 dakika daha kaynatın. Tekrar acı suyunu çıkartın.
Portakalları da küp küp kesin. Parçalayıcıdan geçirin. Daha sonra tencereye 2 kg. toz şekeri , portakal püresini ilave edin ve kaynamaya bırakın. Daha sonra üzerine limon suyu sıkın. Limon suyu ile beraber 1o dakika kadar daha kaynatın. Sonra portakal reçelini kavanozlara doldurun.
Afiyetle…
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder