PEKMEZLİ BALKABAĞI TATLISI
Malzemeler:
2kg.balkabağı
1kg.toz şeker
1.5 su bardağı pekmez
üzeri için:
file şam fıstık
hindistan cevizi
Yapılışı:
Balkabağını soyulmuş ve dilimlenmiş alabilir yada kendiniz dilimleyebilirsiniz..Kabakları yıkadıktan sonra süzgeçte süzdürün.Kağıt havlu ile suyunu çektirin
Pişirme tenceresinin içine toz şekerden bolca serpiştirin. Üzerine bir sıra balkabağı dizin .Üzerine kalan tozşekerin yarısına serpiştirin.Üzerine bir sıra daha kabak dizin ve kalan toz şekeride ekleyip kapağını kapatın ve 1 gece dinlenmeye bırakın
Bu şekilde kabak şekeri çekiyor ve çok lezzetli oluyor. Ayrıca şekeri çeken kabaklar kendisi sulanıyor böylece su eklemeye gerek kalmıyor ve kendi suyu ile pişiyor.
1 gün sonra açık ateşte kaynayana kadar, kaynadıktan sonra kısık ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin ve altını kapatın.
Pişen kabakları fırın kabına alın, üzerine pekmezi gezdirerek ilave edin ve 220 C ısılı fırında üzeri kızarana kadar pişirin..
Oda ısısında soğutun..Sonra buzdolabında dinlendirin. Üzerine file badem ve hindistan cevizi serpiştirebilirsiniz. Soğuk olarak servis yapın
Afiyet olsun,
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder