HOŞGELDİNİZ

Yemek Tariflerimizle damak zevkini yaşamak isterseniz en güzel yerdesiniz...AFİYETLER OLSUN...


11 Haziran 2011 Cumartesi

KAHVALTILIKLAR


FIRINDA YUMURTALI BAYAT EKMEK

Malzemeler:

1 adet bayat ekmek
250 gr peynir
3 adet yumurta
4-5 adet yeşil sivri biber
kırmızı pulbiber(isteğe bağlı)
tuz (peynir tuzsuz ise )
Ekmekleri yağlamak için margarin
YAPILIŞI



Ekmekleri dilimleyin.
Üzerlerine yağ sürün.
Tepsinin üzerine yağlı kağıt serin ve ekmekleri üzerine dizin.
Peyniri bir kabın içinde ezin.
Yumurtaları çırpıp içine ilave edin.
Biberleri yemeklik doğrayın. Biberleri de yumurtalı karışıma ilave edin.
Karışıma gerek duyuyorsanız tuzunuda ilave edin ve kaşıkla ekmeklerin üzerine bu karışımdan sürün.
İsterseniz üzerine kırmızı tozbiber sepin.
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzerleri kızarana kadar fırınlayın.
Sıcak olarak servis yapın
afiyet olsun.



KIZARMIŞ HELLİM PEYNİRLİ EKMEK

Malzemeler:

1 kalıp Hellim peyniri
1 çorba kaşığı tereyağ
1 adet dilimlenmiş bayat ekmek
Yapılışı:

Ekmek dilimleri üzerine tereyağ incecik sürülür.
Dilimlenmiş veya rendelenmiş hellim peyniri ekmeğin üstüne yayılır.
Ekmekler fırın tepsisine dizilir.
Isıtılmış fırında üzerleri kızarana dek tutulur.


ÇEMEN/ MUAMMARA

Malzemeler:

1.5 su bardağı çekilmiş ceviz yada fındık
5 çorba kaşiği domates salçası (hazır salça olabilir)
2 çorba kaşığı biber salçası (ev yapımı olsun. Hazır olanlar çabuk bozuluyor.)
1 diş ezilmiş sarımsak
yarım paket çemen baharatı (diğer bir adıda poy)
tuz, karabiber,kimyon
Yapılışı:
Tüm malzemeleri bir kaba koy. Güzelce kaşıkla harmanla. Kapalı bir kaba koyup buzdolabında sakla.
Kahvaltılarda, kabul gunlerinde poğaçaların üzerine, yada sizin tercih edeceğiniz değişik versiyonlarda sunabilirsiniz.

Afiyet Olsun.


YUMURTALI PATATES ( DOMATESLİ)
Malzemeler:
(4 Kişilik)
4-5 adet orta boy patates
2 adet domates
3 yumurta
2-3 diş sarımsak
tuz
karabiber
Patatesleri kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı:
Patatesleri soyun, yıkayın ve uzun uzun doğrayın. Çok ince olmasınlar.
Kızgın yağda patatesleri kızartın.
Herhangi bir fırın tepsisine kızartığınız patatesleri alın.
Fırını ısıtmak için 160 dereceye getirin.
Domatesleri bir kaba rendeleyin.
Kaba yumurtaları kırın.
Tuzunu ve karabiberini katıp karıştırın. Siz isterseniz başka baharatlarda ilave edebilirsiniz.
Bu domatesli ve yumurtalı karışımı fırın tepsisindeki patateslerin üzerine dökün.
160 derece de yumurtalı harç pişene kadar pişirin. Patateslerin üzerinin yanmaması için fırının üst rafına tepsiyi yerleştirmeyin.
Sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun.

KREP
Malzemeler;

3 su bardağı un
2 su bardagi sut
2 yumurta
1/2 cay kasigi tuz
1 tatlı kaşığı şeker (isteyen)
1/2 cay kasigi kabartma tozu
2 corba kasigi sivi yag
-Unu ve kabartma tozunu derin bir kaba bosaltin, yumurtalari tek tek karistirin.Yagi,
tuzu ve sekeri ekleyin, sutle yavas yavas sulandirin.Krep hamurunun putursuz
olmasi gerekir.
-Hamurun tum malzemelerini catalla cirparak ya da mikserde karistirin. Krepleri hazirlamadan
once hamurunuzu buzdolabinda en az 2 saat dinlendirin.

-Krepleri mumkunse teflon tavada cok az tereyaginda hazirlayin. Tereyagini kizdirdiktan
sonra bir kepce hamuru tavaya bosaltin ve sivi kisimlari ceperlere dogru akacak
sekilde tavayi hareket ettirin. Bir tarafin pistigini nasil anlarsiniz; artik karisim katilasmistir ve ucunu spatula ile kaldirabiliyorsunuzdur.Pismeyen tarafi spatula ile cevirin, yada yapabiliyorsaniz havaya firlatip pismeyen tarfi denk getirmek icin cesitli denemeler yapabilirsiniz :) ... cevirmek icin duz, genis bir
tabak da kullanabilirsiniz. Ama spatula ile hafif sagindan solundan krepi kaldirirsaniz krep tavadan kurtuluyor. Gerisi kolay.

Krepleri recel , bal ,cokokrem surerek ;yada icerisine domatez, peynir ve yesil biberle durum yaparak yiyebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: