HOŞGELDİNİZ

Yemek Tariflerimizle damak zevkini yaşamak isterseniz en güzel yerdesiniz...AFİYETLER OLSUN...


29 Nisan 2010 Perşembe

GÜL BÖREK


MALZEMELER
3YUFKA
1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
ERİMİŞ MARGARİN
100 GR. BEYAZ PEYNİR VEYA
KAŞAR RENDESİ
1 DEMET MAYDANOZ

ÜZERİ İÇİN
2 YUMURTA
1 SU BARDAĞI SÜT
ÇÖREKOTU

HAZIRLANIŞI
Bir yufkayı serip üzerine fırça yardımıyla erimiş margarin sürelim. Yufkayı enine ve boyuna artı (+) şeklinde kesip 4 eşit üçgen parça elde edelim. Yufkaların geniş kenarlarına kaşar rendesi ve kıyılmış maydanoz serpelim. Üçgen parçaların karşılıklı sivri kenarlarını hafifçe içe doğru döndürüp rulo yaparak saralım. Rulonun bir ucu sabit kalacak şekilde kendi etrafinda döndürerek yuvarlak bir şekil verelim. Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayarak, margarinle yağlanmış tepsiye dizelim. Bir kapta yumurtaları ve sütü çırparak karıştırıp yufkaların üzerine gezdirelim. Üzerlerine çörekotu serpip önceden ısıtılmış 220 derece ısılı fırında böreklerin altları ve üstleri pembeleşene dek pişirelim.

NOT: Bu böreği içini kıymalı, patatesli olarakda hazırlayıp yapabilirsiniz

Hiç yorum yok: