HOŞGELDİNİZ

Yemek Tariflerimizle damak zevkini yaşamak isterseniz en güzel yerdesiniz...AFİYETLER OLSUN...


29 Nisan 2010 Perşembe

PUF BÖREĞİ


Gerekli Malzemeler:
Un (2 bardak),
Yumurta (2 adet),
Su (3 çorba kaşığı),
Tuz(1 çay kaşığı),
Margarin (100 gr),
Lor Peyniri (200 gr),
Kızartmak için: Sıvıyağ (1 bardak)

HAZIRLANIŞI
1 Bir kabın içerisine iki bardak unu koyun. Unun ortasını açarak 2 adet yumurta ve 3 çorba kaşığı su ilave edin. Hazırladığınız karışımı bir sure yoğurduktan sonra tezgahın üzerine alın ve yoğurmaya devam edin. Hamuru top şekline getirin ve üzerine bir tülbent sererek 15 dakika dinlendirin.
2 Dinlendirdiğiniz hamuru merdane yardımı ile 40 cm çapına gelene kadar açın. 100 gr margarini hamurun tüm yüzeyine sürün. Hamurunuzun ortasından başlayarak dışarıya doğru hareketlerle 6 eşit parça kesin ve parçaları içe doğru üst üste katlayın. 10 , dakika dinlendirin. 10 dakika dinlendirdiğini! hamuru merdane yardımıyla tekrar açın ve daire şekline getirin.
3 Bir kabın içersinde 1 adet yumurtayı çırpın ve fırça yardımıyla hamurunuzun üzerine sürün. Lor peynirden küçük parçalar alarak hamurun üzerine dizin. Lor peynirden küçük parçalar alarak hamurun üzerine dizin ve hamuru üçgen şeklinde kapatın. Bir fincan ya da bardak yardımıyla küçük daireler çıkartın. Elinizle istediğiniz gibi şekillendirin.
4 Kızartma tavasının içine 1 bardak sıvıyağ koyun ve kızgınlaşmasını bekleyin. Yağ yeterince kızdıktan sonra hazırladığınız ufak hamur parçalarını tavaya dizin. Böreğnizi yaklaşık olarak 5-6 dakika kızarttıktan sonra havlu kağıt serilmiş bir tabak içerisine alın ve servise hazır hale getirin.

HAZIRLANMA SÜRESİ
5-6 kişilik
10 dakika
Tencerede orta ateşte 10

Hiç yorum yok: