HOŞGELDİNİZ

Yemek Tariflerimizle damak zevkini yaşamak isterseniz en güzel yerdesiniz...AFİYETLER OLSUN...


29 Nisan 2010 Perşembe

SEBZELİ PİLİÇ GÜVECİ



MALZEMELER
1 Adet piliç veta tavuğun but kısımları
2 adet kabak
1 adet patlıcan
100 gr fasulye
2 adet domates
3-4 adet yeşil biber
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1,5 su bardağı su
Tuz, karabiber

HAZILANIŞI
1- Piliçse parçalara ayıryorsunuz, butsa iki parça yapabilir yada parçalanmış almışsanız işleme gerek yok
2-tavukarı güvecin alt kısmına yerleştirin
3-patlıcanları alacalı soyup büyük parcalar halinde faulyeleri otadan, kabaklarıda kazıyarak doğrayın ve etlerin üzerine çğden koyun
4-Domates kabuklarını soyduktan sonra, fındık büyüklüğünde doğrayıp onuda üstüne koyunuz
5- Yağı, tuzu, karabiberi koyup hafifce karıştırın
6-Ağzı kapalı olarak fırında veya ateşte 30-35 dakika pişirin

Not:Tavuk eti yerine parça ette kullanabilirisiniz..Sebzelerin yerinede evinizde ne varsa onlardan kullanabilir değerlendirebilirsiniz.

Hiç yorum yok: