HOŞGELDİNİZ

Yemek Tariflerimizle damak zevkini yaşamak isterseniz en güzel yerdesiniz...AFİYETLER OLSUN...


6 Haziran 2010 Pazar

Lahana Turşusu- havuçlu

Malzemeler:
1 adet orta boy lahana
1 kg sirke
10 dis sarimsak
7 kg havuç
tuz, su
limon
1 bag maydanoz
Yapilisi:
1) Lahanin dis yapraklarini temizleyin. Iri parçalar halinde dograyin.
2) Sarimsaklari temizleyin.
3) Havuçlari temizleyin, 2 cm kalinliginda dograyin.
4) Lahanalari havuçlari kavanoza yerlestirin, aralarina sarimsaklari koyun.
5) Üzerine sirke ve tuzlu suyu dökün. Limonu dilimleyip lahanalarin üstüne yerlestirin. Maydanozlari uzerine yerlestirin.
6) Kavanozun kapagini iyice kapatin, serin bir yerde 10-15 gün olmaya birakin.
NOT: Tuzlu su 4 su bardagi suya 1 çorba kasigi hesap edilerek konur.

Hiç yorum yok: