HOŞGELDİNİZ

Yemek Tariflerimizle damak zevkini yaşamak isterseniz en güzel yerdesiniz...AFİYETLER OLSUN...


6 Haziran 2010 Pazar

Salatalik Turşusu

Salatalık Turşusu

Malzemeler:
15-20 küçük salatalik
8-10 dis sarimsak
1 limon
3 adet defne yapragi
1 bardak sirke
1 bag maydanoz
tuz
Yapilisi:
1) Salataliklari iyice yikayin.
2) Sarimsaklar temizlenir.
3) Salataliklar ve sarimsaklar kavanoza yerlestirilir.
4) Limon dilimlenip konur. 1 bardak sirke ilave edilir. Defne yapragi konur. Maydanoz konup, tuz ve suyu ilave edilir.
5) Kavanozun kapagi kapatilir. Serin bir yerde 10-15 gün bekletilir.
NOT: Tuzlu su 4 su bardagi suya 1 çorba kasigi hesap edilerek konur.

Hiç yorum yok: