HOŞGELDİNİZ
Yemek Tariflerimizle damak zevkini yaşamak isterseniz en güzel yerdesiniz...AFİYETLER OLSUN...
10 Haziran 2011 Cuma
SİNKONTA(ege bölgesi)
Malzemeler
Çeyrek dilim bal kabağı
400 gr. koyun et
1 adet soğan
1 adet dolamalık biber
2 domates
3-4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
yeterince tuz ve sıvı yağ
Hazırlanışı
Etleri fırına dayanıklı bir kabın içine dizin üzerine sırasıylasivri biberler , kabak soğanlar halka halka,sarımsaklar aralara atılır.En üstüne domatasler dilimlenir.Birbaşka kapta yağ, salça, tuz ve birçay bardağı su çırpılarak tepsinin üzerine gezdirilir. Orta hararetlifırında üzerleri hafif pembeleşinceye kadar pişirilir.Üzerine taze yada kuru nane tavsiye edilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder