HOŞGELDİNİZ
Yemek Tariflerimizle damak zevkini yaşamak isterseniz en güzel yerdesiniz...AFİYETLER OLSUN...
18 Mart 2012 Pazar
BRÜKSEL LAHANASI
BRÜKSEL LAHANASI
Malzemeler:
- 500gr. brüksel lahanası
- 1 havuç
- 1 patates
- 2 adet orta boy kuru soğan (çok ince yemeklik doğranacak)
- 1/2 cay bardagi pirinç
- yarım limonun suyu
- 2-3 kaşık zeytinyağı
- 2 adet kesme seker
- tuz, sarmisak
Brüksel lahanalarının tepesindeki sap kısmından, tırnak inceliğinde bir parçayı kesip atalım. Varsa çürümüş çok sararmış yapraklarını da temizleyelim ve bol suyla yıkayıp, süzgece koyup, bekletelim.
Duduklu tencereye zeytinyagini koyalım ve hafif kızmaya başladığında önce sarmısakları ve sonra da çok ince kıyılmış soğanları ekleyip kavuralım. Brüksel lahanalarını, julyen dogranmis havuclari istenirse kupkup dogranmis patatesi de ilave edelim. Şeker, tuz, pirinc, limon suyunu da katıp, sebzelerin tam üzerine çıkacak kadar su ilavesiyle tencerenin kapağını kapatalım.Ortalama pişme süresi; yemek kaynamaya başladıktan 10-12 dakikadır.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder