HOŞGELDİNİZ

Yemek Tariflerimizle damak zevkini yaşamak isterseniz en güzel yerdesiniz...AFİYETLER OLSUN...


23 Mart 2012 Cuma

Kumguat Receli, kamkat reçeli


Kumguat Receli, kamkat reçeli





Malzemeler:

250 gr. kumkuat
1 su bardagi seker
2 su bardagi su
½ limon suyu
Kumkuat lari sicak suyla yikayin,ikiye bolun ,ya da butun de birakablirsiniz.Ama icinde 1-2 cekirdegi var,cekirdekler sizi rahatsiz ederse meyveleri bolun,cerideklerini cikartin.Ben yaparken bazilarini butun birakmayi tercih ettim.Sekeri meyvelerin uzerine koyun birkac saat bu sekilde birakin,suyunu koyarak kumkuatlarin kabuklari yumusayana kadar kaynatin,meyveler seffaf goruntu alacaklar,kivami olunca limonunu koyup bir tasim kaynatin ve ocaktan alin.Sicakken kavanoza koyup sikica agzini kapatin.

Afiyet Olsun

Hiç yorum yok: