BARBUNYA PİLAKİ
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 15 dakika
Gerekli malzeme:
Yarım kg barbunya fasulyesi
2 adet kuru soğan, 4-5 diş sarımsak
2 adet domates, 1 adet havuç
1 kahve fincanı riviera zeytinyağı
4 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı tozşeker
2-3 dal maydanoz
1. Barbunyayı fasulyeyi akşamdan ıslatın. Suyunu süzüp bir tencereye alın ve diri kıvamda haşlayın. Soğanları temizleyip doğrayın. Sarımsakları kıyın. Domates, havuç ve patatesi soyup küçük küpler halinde doğrayın.
2. Bir tencerede zeytinyağını ısıtıp soğan, sarımsak ve havuçları pembeleşinceye kadar kavurun. Domatesleri ekleyip suyunu çekinceye kadar pişirin. 6 su bardağı sıcak su, salça, tuz ve tozşeker ilave edin. Karıştırıp kapağını kapatın.
3. Kaynamaya başlayınca patatesleri ve diri haşlanmış fasulyeleri ilave edin. Ocağı kısıp ağır ateşte pişirin. Fasulyeler yumuşayınca tencereyi ocaktan alıp soğumaya bırakın. Maydanoz yapraklarıyla süsleyip servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder