Kışın yapılan Yaprak Dolması( yaprak sarma)/ ZEYTİNYAĞLI
MALZEMELER
Yazdan hazırlanıp difrize konulan yaprak..Su dolu bir kabın içine konularak yavaş yavaş cözülmesi sağlanabilir
Pirinç
Domates
salça
Limon
Nane
Karabiber
Kekik
Maydanoz
Soğan
Tuz
HARCIN HAZIRLANMASI
Soğan doğranıp zeytinyağında öldürülür. Domatesler rendelenip içine konur. Pirinçler yıkanıp içine atılır, az su konup yumuşaması ve şişmesi sağlanır... Çünkü difrizden çıkan yapraklarımız sert olmadığı için çabuk pişecektir. içine Salca, maydanoz, karabiber, limon, nane,kekik konur..İçimiz hazır..
HAZIRLANIŞI
Yaprakların ters tarafına,, saplı kısma az miktar iç harcı konularak ince sarılır... Tenceremize dik olacak şekilde yerleştirilir..Bitinceye kadar devam edilir, üstüne limon dilimleri yerleştirip az miktarda su konularak yavaş ateşte pişişirilir..Afiyet olsun.
Leyla Genel Gürsoy
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder