HOŞGELDİNİZ

Yemek Tariflerimizle damak zevkini yaşamak isterseniz en güzel yerdesiniz...AFİYETLER OLSUN...


20 Aralık 2012 Perşembe

Şevket-i Bostan


Şevket-i Bostan
Malzemeler

1 kilo ayıklanmış şevket-i bostan
300 gr. yağsız kuşbaşı et
1 tane yumurtanın sarısı
1 tane soğan
Sıcak su
Tuz
1 tatlı kaşığı un
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1.5 yemek kaşığı limon suyu

Şevket-i Bostan Yemeği Tarifi

İlk olarak şevket-i bostan yemeğinizi yapacağınız derin bir tencereye zeytinyağını koyun. Soğanı ince bir şekilde doğrayarak zeytinyağında iyice kavurun. Soğanlar pembeleşinceye kadar kuşbaşı etleride içerisine ekleyin ve karıştırarak güzelce kavurun. Et pişip yumuşadığında ise ayıkladığınız şevket-i bostanları da içine katın ve yine karıştırın. Malzemelerin üstünü 3 parmak geçecek kadar sıcak su ekleyin. Tencerenin kapağını sıkıca kapatın. Düşük ateşte 25 dakikaya yakın iyice pişirin. Yemeğiniz pişerken siz bir kapta yumurta sarısını, limon suyunu ve unu güzelce çırpın. Yemeğiniz piştiğinde ise hazırladığınız sosu içine katın ve karıştırıp 2 dakika daha kaynatın. Ocağın altını kapatın, şevket-i bostan yemeğiniz afiyetle yemeniz için artık hazır.

Hiç yorum yok: