Tarhana Çorbası
Malzemeler :
1 çay bardağı toz tarhana
1 çay kaşığı tuz
1 tutam kırmızı biber
2 çay kaşığı margarin
5 su bardağı ılık su
Toz tarhana bir kasede bir bardak ılık suyla ıslatılıp eritilir.
Diğer tarafa bir tencereye 4 bardak ılık suyla silme bir çay kaşığı tuz konur.
Orta ateşte kaynamaya bırakılır.
Su kaynamaya başlayınca kase içinde ezip sulandırılmış tarhana,karıştırmaya ara vermeksizin sicim gibi ince bir biçimde akıtılarak tencereye dökülür,karıştıra karıştıra pişirilir.
10 dk. sonra çorbanız hazırdır.
Kaselere veya çukur tabaklara boşaltıldıktan sonra içine kırmızıbiber bulunan margarin kızdırılıp çorbanın üstüne dökülerek servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder