HOŞGELDİNİZ
Yemek Tariflerimizle damak zevkini yaşamak isterseniz en güzel yerdesiniz...AFİYETLER OLSUN...
23 Ağustos 2013 Cuma
AFYON LOKUMU
AFYON LOKUMU
MALZEMELER
1 kilo süt + kremşanti için 1 çay fincanı süt
1 çay fincanı un
1 çay fincanı şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
1 poşet kremşanti
2 paket hindistan cevizi
Antepfıstığı yada fındık
afyon lokumu
Hazırlanışı:
Bir tencereye sütü boşaltalım, üzerine şeker ve unu ilave edelim kısık ateşte kaynayana kadar karıştıralım. Kaynadıktan sonra vanilya ve tereyağınını ilave edip bir iki karıştırdıktan sonra ocaktan alalım mikserle iyice karıştıralım. Dikdörtgen bir borcamın tabanına bolca hindistan cevizi serpelim üzerine hazırladığımız muhallebiyi dökelim. Bir kenarda soğumaya bırakalım, soğuduktan sonra bir çay fincanı sütle krem şantiyi çırpalım muhallebinin üzerini kaplayalım buz dolabında 1 gün bekletelim.
1 gün beklettiğiniz muhallebiyi dikdörtgen şeklinde keselim (ince şeritler olmalı) ortasına fıstık veya fındık koyalım ve rulo saralım servis tabağına dizelim.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder