HOŞGELDİNİZ

Yemek Tariflerimizle damak zevkini yaşamak isterseniz en güzel yerdesiniz...AFİYETLER OLSUN...


31 Ağustos 2013 Cumartesi

ETLİ PATATESLİ PİRİNÇ PİLAVI

ETLİ PATATESLİ PİRİNÇ PİLAVI




Malzemeler:
3 adet patates
1 kilo kuşbaşı et
2,5 su bardağı pirinç
kekik
sıvıyağ


Hazırlanışı: Patatesleri yağda kızartıyoruz. Kuşbaşı etlerimizi de yağda kavuruyoruz. Pilav tenceresinin tabanına önce patatesleri yerleştiriyoruz.


Üzerine etlerimizi diziyoruz. Etlerin üzerine de ayrı bir tencerede yağda kavrulmuş olan pirinçlerimizi koyuyoruz (pirinci kavururken içine biraz da kekik serpiyoruz).
Suyunu ve tuzunu da ekleyip pişmeye bırakıyoruz.



Suyunu çektikten sonra servis tabağına ters çevirip servis yapıyoruz

Hiç yorum yok: