HOŞGELDİNİZ

Yemek Tariflerimizle damak zevkini yaşamak isterseniz en güzel yerdesiniz...AFİYETLER OLSUN...


28 Ağustos 2013 Çarşamba

İzmir Köftesi

İzmir Köftesi

Malzemeler:
Köftesi İçin:
500 gr kıyma
1 adet kuru soğan (Orta boy)
1/2 demet maydanoz
3 dilim bayat ekmek içi
2 diş sarımsak
1 adet yumurta
Kimyon
Pulbiber
Karabiber
Tuz

3-4 adet patates
3 adet domates (Orta boy)
5-6 adet sivribiber
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 su bardağı su
Tuz
Kızartmak için sıvıyağ



Yapılışı:
Geniş bir kaba kıymayı, rendelenmiş kuru soğanı, ufalanmış ekmeği, yumurtayı, kıyılmış maydanozu, kimyonu, rendelenmiş sarımsağı, tuzu ekleyip köfteyi iyice yoğuralım.
Elimizi hafifçe ıslatıp parmak kalınlığında yuvarlak uzun köfteler hazırlıyalım.
Teflon tavaya sıvıyağı koyup kızdıralım ve köfteleri arkalı önlü kısık ateşte kızartalım.
Ayrı bir tavaya sıvıyağı alıp biber salçasını, 2 adet domatesi rendeleyip tavada soteliyoruz.
Suyu ve tuzu ilave edip 5 dakika daha kaynatıyoruz.
Tepsiye domates sosunu boşaltıyoruz.
Üzerine köfteleri sıralıyoruz.
Kızarttığımız patatesleri ilave edip, biber ve ayırdığımız bir tane domatesi üzerine dilimliyoruz.
Tepsinin üzerine aliminyum folyoyla kapatıp 250 derecelik fırında 30-35 dakika pişiriyoruz.
Sıcak servis yapıyoruz.

Hiç yorum yok: