HOŞGELDİNİZ

Yemek Tariflerimizle damak zevkini yaşamak isterseniz en güzel yerdesiniz...AFİYETLER OLSUN...


29 Nisan 2010 Perşembe

ÇİLEK REÇELİ


Malzeme:

1 kg. net çilek, temizlenmiş
1.250 gr. toz şeker
100 gr. glikoz
4 gr. limonun tuzu veya 1 çay kaşığı




HAZIRLANIŞI

Akşamdan çilekleri yıkayıp, süzgece çıkarınız. Sonra ayıklayıp kaynatıp kıvamına getirip, ateşten alınız. Glikozunu ilâve edip yarı hararetini kaybedince kavanozlara doldurup muhafaza ediniz.

BAŞKA BİR TARİF

MALZEMELER

1 kilogram toz şeker
1 kilogram çilek
1/2 limonun suyu

NOT
Cam gibi bir reçeliniz olsun istiyorsanız, oluşan köpükleri üzerinden mutlaka alın

1. Su dolu bir kaba çilekleri ayıklamadan koyup, bir kaç dakika beklettikten sonra yıkayın.
2. Suyunu iyice süzdükten sonra temizleyin.
3. Bir tencereye bir kat çilek, bir kat şeker olmak üzere doldurun.
4. Oda sıcaklığında bir gece bekletin.
5. Ertesi gün kısık ateşte, ara ara taneleri ezmeden dikkatlice karıştırarak 15-20 dakika kaynatın.
6. Kevgir yardımı ile taneleri başka bir kaba alın.
7. Kalan çilek şurubunu kıvama gelinceye kadar kısık ateşte kaynatmaya devam edin.
8. Kıvama gelince çilek tanelerini ve limon suyunu içine boşaltıp bir taşım kaynatın.
9. Altını kapatıp tenceresi içinde soğumaya bırakın.
10. Soğuyan reçeli kavanozlara alın.

Hiç yorum yok: