HOŞGELDİNİZ

Yemek Tariflerimizle damak zevkini yaşamak isterseniz en güzel yerdesiniz...AFİYETLER OLSUN...


29 Nisan 2010 Perşembe

ÇİLEK MARMELATI


Malzeme:
1 kg. çilek (sapları temizlenmiş)
1 kg. toz şeker
150 gr. su
100 gr. glikoz
3 gr. limon tuzu

Hazırlanışı:
Çilekleri yıkayıp bir süzgece çıkarınız. Sapları­nı ayıkladıktan sonra 1 kg. net olarak bir tence­reye koyup limon suyu ve suyunu ilâve ediniz. Orta ateşte karıştırarak kaynatınız, kaynatıp kıvamına ge­tirdikten sonra ateşten alınız. Glikozunu ilâve udiniz. Ezme makinesinden veya tel süzgeçten geçirerek yarı harareti kaybolunca kavanozlara doldurup ağzı kapalı olarak saklayınız.

Hiç yorum yok: