HOŞGELDİNİZ
Yemek Tariflerimizle damak zevkini yaşamak isterseniz en güzel yerdesiniz...AFİYETLER OLSUN...
29 Nisan 2010 Perşembe
KOLAY PERDE PİLAVI
MALZEMELER
2 SU BARDAĞI PİRİNÇ
3 SU BARDAĞI TAVUK
SUYU VEYA SU
3/4 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
1/2 TAVUK GÖĞSÜ (HAŞLANMIŞ)
1 ORTA BOY SOĞAN
50 GR. ANTEPFISTIĞI
50 GR. BADEM
1 ÇORBA KAŞIĞI KUŞÜZÜMÜ
1 YUFKA
TARÇIN, KARABİBER
YENİBAHAR
(BİRER ÇAY KAŞIĞI)
TUZ
1/4 LİMON SUYU (PİLAV İÇİN)
1/4 LİMON SUYU (TAVUK ETİ İÇİN)
HAZIRLANIŞI
Tencereye tavuk göğsünü alıp üzerini aşacak kadar sıcak su, tuz ve limon suyu ekleyerek yumuşayana dek haşlayalım. Etini kemiklerinden ayırıp kuşbaşı iriliğinde doğrayalım. Antepfıstığı ve bademleri sıcak suda dk. Bekletip kabuklarını soyalım. Pirinçleri, nişastası gidene dek birkaç su yıkayıp suyunu iyice süzelim. Tencere ye sıvı yağı alıp küp doğranmış soğanları ekleyerek pembeleşene dek kavuralım. Pirinçleri ekleyip şeffaflaşana dek kavuralım. Antepfıstiğını,bademleri, kuşüzümünü, baharatları, sıcak tavuk suyunu ekleyerek tuzunu ayarlayalım. Ağır ateşte pirinçler suyunu çekene dek pişirdim. Pilavı ateşten alı tavuk etlerini ekleyerek karıştıralım. Ortası delikli bir kek kalıbını margarinle yağlayalım. Yufkanın ortasını delip kalıbın içine sererek, kenarlarını dışarı taşıralım. Yufkanın üzerine pilavı boşaltarak kenarlarını üzerine çevirelim. Üzerini 1 çorba kaşığı sıvı yağ ile yağlayalım. Pilavı önceden ısıtılmış 220 ısılı fırında yufkanın üzeri pembeleşene dek pişirerek, fırında 15-20 dk. Demlendirelim. Kalıbı ters çevirerek pilavı servis tabağına ters çevirerek çıkaralım ve dilimleyerek servis yapalım.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder