HOŞGELDİNİZ

Yemek Tariflerimizle damak zevkini yaşamak isterseniz en güzel yerdesiniz...AFİYETLER OLSUN...


29 Nisan 2010 Perşembe

BÜRYAN PİLAVI


MALZEMELER
2 SU BARDAĞI PİRİNÇ
2,5 SU BARDAĞI ET SUYU VEYA SU
3/4 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
250 GR. KUŞBAŞI TAVUK ETİ
2 ORTA BOY SOĞAN
2 ORTA BOY HAVUÇ
2 ORTA BOY DOMATES
4-5SİVRİBİBER
TUZ, KARABİBER
1/4 LİMON SUYU

HAZIRLANIŞI
Pirinçleri ılık, tuzlu ve limonlu suda yarım saat bekletelim. Tencereye sıvı yağm yarısını e tavuk etlerini alıp birkaç dakika etler yumuşaya­na kadar soteleyelim. Pirinçleri nişastası gidene dek birkaç su yıkayıp suyunu iyice süzelim. Baş­ka bir tencereye kalan yağı alalım. Pirinçleri ek­leyip şeffaflaşana dek kavurarak ateşten alıp bekletelim. Tavuk etlerini yuvarlak tabanlı bir tencereye yayalım. Üzerine piyaz doğranmış soğanları yayalım, üzerine rendelenmiş havucu yayalım. Üzerine küçük doğranmış sivribiberleri ve dilimlenmiş domatesleri yayalım. Sebzele­rin üzerine pirinçleri yayarak, sıcak etsuyunu ekleyip tuzunu ayarlayalım. Pilavı ağır ateşte pi­rinçler suyunu çekene dek karıştırmadan pişirelim, ateşten alıp 15-20 dk. Demlendirelim. Ten­cereyi servis tabağına ters çevirerek, pilavı etler üstte kalacak şekilde çıkarıp servis yapalım

Hiç yorum yok: