HOŞGELDİNİZ

Yemek Tariflerimizle damak zevkini yaşamak isterseniz en güzel yerdesiniz...AFİYETLER OLSUN...


29 Nisan 2010 Perşembe

ETLİ PLAV


MALZEMELER
Kuzu eti [250-300 gram),
Pirinç (500 gr.),
Soğan (yarım adet),
tereyağı (3 çorba kaşığı),
Su (4-5 su bardağı,sıcak)
Tuz (1 tatlı kaşığı),
Karabiber (1 tatlı kaşığı),

HAZIRLANIŞI
1 500 gr. pirinci bir kapta sıcak suya koyup 20-30 dakika bekletin. Bir tavada 1.5 çorba kaşığı tere­yağını eritin. Yarım soğanı küp küp doğrayın ve ta­vada pembeleşinceye kadar kavurun.
2 250-300 gram kuzu etini küçük kuşbaşılar halinde doğrayın. Bu sırada tavadaki soğanların yanma-masına dikkat edin. Doğradığınız etleri tavaya koyun ve soğanlarla birlikte 5 dakika kavurun. Etlerin üzeri­ne, bir iki parmak etleri aşacak şekilde sıcak su dö­kün ve kısık ateşte etler pişene kadar yaklaşık 15 da­kika kaynamaya bırakın.
3 Ayrı bir tencerede 1.5 çorba kaşığı tereyağı eritin. Sıcak suda beklettiğiniz pirinci soğuk suyun altın­da yıkayın ve süzün. Süzdüğünüz pirinçleri kızgın yağda kavurun. 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı ka­rabiberi ilave ettikten sonra kavurmaya devam edin.
4Kaynayan etleri suyu ile birlikte pilav tenceresinin içine boşaltın ve tencerenin kapağını kapatın. Pirinci 10 dakika kısık ateşte pişmeye bırakın. Pilav suyunu çekince tencerenin altını kapatıp, pilavı 5 dakika dinlenmeye alın. Ilık olarak servis yapın.

Hazırlama süresi: 10 dakika
Pişirme ısı ve süresi: Ocakta 30 dakika
6-7 kişilik

Hiç yorum yok: