MALZEMELER
1 kilo taze bakla
3 soğan
1 bardak zeytinyağı
1 demek dereotu
1 tatlı kaşığı tozşeker
Yoğurt
4 bardak su
Tuz
HAZIRLANIŞI
Ayıklanmış olarak ya da kabuklu alınıp içleri çıkarılan baklalar yıkanarak bir süzgece konulur. Diğer yanda bir tencereye zeytinyağı ve küçük kesilmiş soğanlar konulur, soğanlara az tuz atılarak tahta bir kaşıkla karıştırılarak hafifçe sarartılır. Daha sonra iç baklalar konulur, üzerine tozşeker ve tuz atılır, suyu ilave edilir. Tencerenin ağzı kapatılır. Baklalar suyunu çekip de iyice pişmiş bir hal alınca ateşten indirilerek bir orta tabağına konulur, soğutulur. Tabaklara dağıtıldığı zaman üzerine yoğurt ve kıyılmış dereotu gezdirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder