HOŞGELDİNİZ
Yemek Tariflerimizle damak zevkini yaşamak isterseniz en güzel yerdesiniz...AFİYETLER OLSUN...
29 Nisan 2010 Perşembe
TAVUK KÖFTESİ
MALZEMELER..
2 adet but veya bir bütün tavuktan arta kalan
gögüs, kanat,boyun, vs. etler
2 yumurta
1 kaşık un ( sos için)
1 su bardağı galeta unu veya un 2 su bardağı tavuk suyu
1 çorba kaşığı margarin Kızartmak için yağ
Tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
1- Butları pişiriniz
2- Pişmiş etleri diderek bezelye büyüklüğünde doğrayınız
3- Tuz, karabiber serpip ayrı bir yerde bekletiniz
4-1 kaşık yağ ile 1 kaşık unu bir tencerede pembeleşmeden kavurun.
5- İçersine 1,5 veya 2 bardak tavuk suyunu azar azar ilave edip boza kıvamına gelinceye kadar pişiriniz.
6- Sonra içersine, hazırlanmış tavuk etlerini koyup bir iki taşım daha kaynatıp ateşten alınız.
7- Soğumaya bırakınız
8- Soğuyan karışımdan bie yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp köfte şekli veriniz
9- Galeta unu veya un serpilmiş tepsiye koyunuz
10-Üzerine bolca galeta unu vaya un serpiniz
11-Yumurtaları bir kapta çatalla çırpın
12- Köfteleri yumurtaya bulayıp kızartınız.
Servis yaparken yanına garnitür kullanabilirisiniz.
Not: Yumurtaya bulamadanda kızartabilirisiniz fakat galeta ununa çok bulamanız gerekir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder