HOŞGELDİNİZ
Yemek Tariflerimizle damak zevkini yaşamak isterseniz en güzel yerdesiniz...AFİYETLER OLSUN...
29 Nisan 2010 Perşembe
TAVUK OGRATEN( beşamel soslu)
MALZEMELER
1 bütün tavuk veya istediğiniz çeşit parça tavuk
1 adet havuç
1 adet soğan
Tuz
Salçası(sosu) için:
1 çorba kaşığı un
1 çoeba kaşığı margarin
2 su bardağı tavuk suyu veya süt
1 çorba kaşığı kaşar rendesi
HAZIRLANIŞI
1. Tavuğu yıkayıp havuç, soğan, tuz koyarak haşlayın
2-Haşlanan tavukları kemiklerinden ayırıp doğrayın ve ateşe dayanaklı bir kaba yayın
3- Başemal salçasını hazırlayın
4- Salçanın yarısını tavukların üstüne döküp karıştırın
5-Kalanınıda gene tavukların üstüne olduğu gibi dökün..Karıştırmayın
6-En üste kaşar peynirini rendeleyip serpin
7- Fırına koyup üzerini hafif kızatınız.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder