HOŞGELDİNİZ

Yemek Tariflerimizle damak zevkini yaşamak isterseniz en güzel yerdesiniz...AFİYETLER OLSUN...


20 Haziran 2010 Pazar

Zeytinyağlı Taze İç Bakla

Zeytinyağlı Taze İç Bakla

Malzemeler
500 gram iç bakla
1 adet soğan
3 diş sarımsak
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 adet havuç
1 tatlı kaşığı un
1 çay kaşığı tuz
Yarım limonun suyu
5 dal dereotu
Yapılışı
Baklaların dış kabuklarını ayıklayın ve yıkayın. Soğan ve sarımsakları ince kıyın, 1 kahve fincanı zeytinyağında kavurun. Havucu küp şeklinde küçük doğrayarak, kavrulan soğana ekleyin. Birlikte 2 dakika daha kavurun. Sırasıyla unu, baklayı, limon suyunu, tuzu ilave edin. Birlikte 10 dakika kaynatın, ince kıyılmış dereotuyla süsleyip ılık olarak servis yapın.

Hiç yorum yok: