HOŞGELDİNİZ

Yemek Tariflerimizle damak zevkini yaşamak isterseniz en güzel yerdesiniz...AFİYETLER OLSUN...


8 Haziran 2011 Çarşamba

LOR KURABİYESİ



Malzemeler:
yarım kilo tatlı lor
2su bardağı un
4 adet yumurta
2 paket kabartma tozu
2 su bardağı toz şeker
Sıvıyağ
Yapılışı:Bir kaba 1/2kg tatlı lor, yumurtanın(2 adet yumurta bütün, 2 adet yumurtanın da sadece sarısı konulur) ve yoğrulur. Yumurta ile bütünleşen lor peynirine 2 su bardağı toz şeker eklenerek yeniden yoğrulur.2 su bardağı un, 2 paket kabartma tozu da eklenerek yeniden yoğrulur. Çok yumuşak kıvamda olması gerekmektedir. Fırın önceden 15 dakika 180 derecede ısıtılır. Yarım çay bardağı ayçiçek yağı hamurun üzerinde gezdirilerek dökülür ve yeniden yoğrulur. Akışkan ve kıvamlı olması gerekir. 1kaseye toz şeker, diğer kaseye de 2 adet yumurtadan kalan beyazları da bir kaseye alınarak hamurdan alınan ceviz büyüklüğündeki parça önceden yumurta beyazına ardından da şekere bulanarak fırın tepsisine yerleştirilir. Eğer hamur elinize yapışır ise avuç içi zeytinyağı ile ıslatılmalıdır. Sadece 15 dakika pişme süresi.Afiyet olsun…

Hiç yorum yok: