HOŞGELDİNİZ
Yemek Tariflerimizle damak zevkini yaşamak isterseniz en güzel yerdesiniz...AFİYETLER OLSUN...
8 Haziran 2011 Çarşamba
PİRİNÇ SALATASI - ÇİN SALATASI
Malzemeleri:
2 su bardağı pirinç,
1 su bardağı haşlanmış mısır,
1 su bardağı haşlanmış bezelye,
10-12 adet kornişon turşusu,
2 tane haşlanmış havuç,
3-4 tane yeşil soğan,
Dereotu, limon, tuz,
10 yemek kaşığı sıvı yağ
Yapılışı:
Tuzlu kaynar suda bekletilmiş pirinç, içinde 10 çorba kaşığı kadar sıvıyağ olan tencerede kavrulur. Üzerine 2 bardak su ve tuz eklenerek pişirilir.
Altını kapattıktan sonra, biraz ılımaya bırakalım.
Bu arada içine konacak malzemeleri hazırlayalım. Mısırı, bezelyeyi, küçük küçük doğranmış turşuyu, yine aynı şekilde doğranmış havucu, ince kıyılmış dereotunu vede yeşil soğanı pirincin içine ekleyelim. Yarımda limon sıkıp güzelcene harmanlayalım.
Servis tabağına alalım. Misafirlerinize ikram edebileceğiniz, görüntüsü ve tadı çok güzel bir salata.
Afiyet Olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder