HOŞGELDİNİZ
Yemek Tariflerimizle damak zevkini yaşamak isterseniz en güzel yerdesiniz...AFİYETLER OLSUN...
10 Haziran 2011 Cuma
ZEYTİNYAĞLI KABAK
MALZEMELER:
500 gr. kabak
4 adet taze soğan
Yarım demet dere otu
3 adet domates
6 diş sarımsak
1 kaşık zeytinyağı
1 kaşık ayçiçek yağı
1 çay kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
YAPILIŞI:Kabakların kabuklarını kazıyıp uzunlamasına dörde bölün ve küp küp doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Taze soğanları temizleyip uzunlamasına ikiye bölüp iki parmak kalınlığında doğrayın. Sarımsakları soyup tüm bırakın. Tencerenize sırasıyla taze soğanları, kabakları, domatesleri, sarımsakları, dere otu, şeker, tuz ve yağları ekleyip tencerenizin kapağını kapatın. Kısık ateşte kapağını açmadan 15 dk. kadar pişirin. 15 dk. sonra 1-2 kez karıştırıp 10 dk. daha pişirin. Afiyet olsun.
Tavsiyem: Üzerine sarımsaklı yoğurt döküp yediğinizde daha hoş bir lezzet elde edeceksiniz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder