FIRINDA BİBER DOLMASI
MALZEMELER
1 kg dolmalık biber
-2 su bardağı pirinç
-3-4 adet orta boy ince kıyılmış soğan
-1 yemek kaşığı domates salçası
-1 çay kaşığı karabiber
-1 çay kaşığı yenibahar
-1 tatlı kaşığı tuz
-1 tatlı kaşığı şeker
-½ demet ince kıyılmış maydanoz
-bir tutam ince kıyılmış taze nane veya kuru nane
-1 su bardağı zeytinyağı
-2 domates( Biberlere kapak yapmak için)
HAZIRLANMASI
-Biberlerin içlerini temizleyip yıkayalım ve süzelim.
-Bütün malzemeyi çiğden karıştırıp bir iç malzeme hazırlayalım.
- biberlerin içini biraz boşluk kalacak şekilde dolduralım.
- Biberlerin ağızlarını doğradığımız domateslerle kapatalım.
- Borcama güzelce dizelim.
- 1 kaşık salçayı yaklaşık 2 bardak suda eritip dolmaların üzerine dökelim ve borcamın üzerini alüminyum folyoyla kapatalım.
-önceden ısıtılmış fırında yarıya kadar piştikten sonra alüminyum folyoyu kaldırıp biberlerin üzerlerinin kızarmasını sağlayalım.
-bir tarafı kızarınca tek tek biberleri çevirip öbür yüzlerinin kızarmasını sağlayalım.
-biberleri ılınınca servis yapalım
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder