Ispanak
Çökelek yada beyaz peynir
Taze soğan yada kuru soğan
karabiber
kırmızı biber
tuz
zeytin yağı
HAMURU İÇİN:
Un
tuz
su
YAPILIŞI:
Hamuru un, tuz karıştırılarak kulak memesi kıvamında yapılır ve üzeri ıslak temiz bir bezle örtülerek yarım saat dinlendirilir.
Bu arada ayıklanıp yıkanmış ıspanak ince doğranır..Eğer soğan kuru soğansa doğranıp biraz kavrulur..İçine peyniri, tuzu, karabiberi, kırmızı biberi ilave edilir
Dinlenmiş hamurdan iki ceviz büyüklüğünde hamur kopartılıp top yapılır. ve yere un serpilip yuvarlak olacak şekilde (çok ince olmayacak) açılır...yuvarlak açılan hamurun yarısına içten konup diğer yarısını üstüne kapatılır..kenalerı bastırılarak kapatılır..Orta harerette ocağın üstündeki tavaya konup altı üstü pişirilir...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder