HOŞGELDİNİZ

Yemek Tariflerimizle damak zevkini yaşamak isterseniz en güzel yerdesiniz...AFİYETLER OLSUN...


9 Aralık 2011 Cuma

Pırasalı Börek


PIRASALI BÖREK


1 fırın tepsisi için

Malzemeler;

5-6 sap pırasa, küçük doğranmış
4 yufka
Sıvıyağ, zeytinyağı veya eritilmiş tereyağı (sizin tercihinize kalmış)
Tuz, Karabiber, Pulbiber
1 tatlı kaşığı domates salçası
1/2 kase yoğurt
1 yumurta

Hazırlanışı;
Bir tencerede iki kaşık zeytinyağında 1 tatlı kaşığı salçayı biraz kavurun ve doğranmış pırasaları ekleyin. Pırasalar yumuşayıncaya kadar kavurmaya devam edin, yaklaşık 10 dk. Tuz, karabiber ve pulbiberi ekleyip karıştırın bir kenara soğuması için bırakın.
Fırın tepsisini yağlayın veya yağlanmış kağıt serin.
Yufkaları tezgaha açıp üstüste koyun ve ortadan ikiye bölün. Seçtiğiniz yağı (biz sıvıyağ kullandık bu sefer) bir kaseye koyun, fırçayla yufkanın her tarafını yağlayın.
Pırasayı yufkanın uzun tarafına uzunlamasına yerleştirin ve yufkayı rulo sarın. Fırın tepsisinin ortasına rulo halinde yufkayı kendi etrafına sararak yerleştirin.
Bütün yufkalar bitene kadar aynı işlemi yapın ve her ruloyu tepsideki yarım kalmış yuvarlağa devam ettirerek sarmaya devam edin.
1 kasede yoğurdu ve yumurtayı iyice çırpın ve tepsideki sarılmış böreklerin üstüne sürün. Eğer isterseniz sadece yumurta da sürebilirsiniz ama ben sebzeli böreklerde (ıspanak, pırasa vb.) yoğurtlu yumurta karışımını tercih ediyorum.
200 C derece fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin ve sıcak sıcak çayın yanında afiyetle yiyin.
Not: Bazen pırasalı harcını kavururken içine bir havucu rendeleyip koyuyorum öyle de güzel oluyor.

Hiç yorum yok: