HOŞGELDİNİZ

Yemek Tariflerimizle damak zevkini yaşamak isterseniz en güzel yerdesiniz...AFİYETLER OLSUN...


3 Şubat 2012 Cuma

ISPANAKLI, PATLICANLI SİMİT BÖREĞİ


ISPANAKLI, PATLICANLI SİMİT BÖREĞİ


Börek için malzemeler:

- 5 yufka
- 4 yumurta
- Yarım kilo az yağlı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ

Ispanaklı iç için malzemeler:

- 1 kilo ıspanak
- 2 büyük kuru soğan
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağ

Soğanları ve ıspanakları ince ince kıyın. Sıvı yağı büyükçe bir tavaya koyun ve soğanları renkleri dönene kadar kavurun. Daha sonra ıspanakları ekleyip, 10-15 dakika birlikte pişirin. Bir kenarda soğumaya bırakın.

Patlıcanlı iç için malzemeler:

- 3 orta boy patlıcan
- 2 orta boy kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
- Tuz, karabiber

Patlıcanların kabuklarının tamamını soyup, yarım saat tuzlu suda bekletin. İyice kurulayıp, zar gibi küp küp doğrayın. (Rendeleyerek de yapabilirsiniz.) Soğanları yemeklik doğrayın ve sıvı yağ koyduğunuz tavada kavurun. Patlıcanları da ekleyip, iyice pişirin. Ateşten indirdikten sonra tuzunu ve karabiberi ekleyin.

Böreğin yapılışı: Yumurta, süt ve yağı bir kapta karıştırın. Ortası delik bir kek kalıbını yağlayın. Yufkanın birini kalıbın üzerine koyun; orta kısmını kalıba uyacak şekilde delin. Diğer bir yufkayı ortadan ikiye bölün ve her iki parçayı da harca batırarak kalıba döşeyin. Araya ıspanaklı veya patlıcanlı harcın bir kısmını yayın. Başka bir yufkayı da, aynı şekilde sütlü harca batırıp, ıspanak/patlıcanın üzerini kapayın. Ardından yine harcı koyun ve yine yufkalarla kapatın. Böreğiniz bir kat yufka, bir kat ıspanaklı veya patlıcanlı iç halinde olmalı. En sonunda kenardaki yufkalar ile böreğin üzerini kapatın. Sütlü harcın kalanını böreğin üzerine dökün. Bir gün dolapta bekletin. Ertesi gün 200 derecede, 35-40 dakika kadar pişirin. Piştikten sonra, bir servis tabağına ters çevirin.

Hiç yorum yok: