HOŞGELDİNİZ

Yemek Tariflerimizle damak zevkini yaşamak isterseniz en güzel yerdesiniz...AFİYETLER OLSUN...


20 Mart 2012 Salı

BAYAT EKMEK PİZZASI


BAYAT EKMEK PİZZASI

Malzemeler:
4-5 dilim bayat ekmek
2 adet yumurta
2 adet sivri biber
1 adet domates
Yarım dilim peynir
1 tutam maydanoz
1 tutam taze fesleğen (yoksa 1 çay kaşığı kuru fesleğen)
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Yapılışı:
1. Yumurtaları çırpın, ezilmiş peyniri ekleyip karıştırın.
2. Küp küp doğradığınız domates ve biberi ekleyin.
3. Maydanoz ve fesleğeni de ince ince doğrayın.
4. Peynirin tuzunu da gözönünde bulundurarak tuz ekleyin.
5. Karışımı ekmek dilimlerinin üzerine paylaştırın. Her dilimin üzerine zeytinyağı dökün.
6. Fırının ızgara bölümünde 5-7 dakika kızartın. Sıcak sıcak servis yapın.

NOT: Kızardıktan sonra ekmeklerin yumuşak kalmasını istiyorsanız, sosu sürdükten sonra dilimleri 5 dakika bekletin,. Çıtır çıtır olmasını istiyorsanız hemen fırınlayın.

Hiç yorum yok: