HOŞGELDİNİZ
Yemek Tariflerimizle damak zevkini yaşamak isterseniz en güzel yerdesiniz...AFİYETLER OLSUN...
20 Mart 2012 Salı
FISTIKLI MEKİK TATLISI
FISTIKLI MEKİK TATLISI
Malzemeler:
500 gr un, 1 paket (250 gr) margarin, Yarım çay bardağı süt, 2 yumurta, Yarım çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı kabartma tozu, 1 su bardağı şam fıstığı.
Şurup için:
3 su bardağı tozşeker, 3 su bardaği su, 3-4 damla limon suyu.
Hazırlanışı:
Derin bir kapta eritilmiş margarin, süt ve yumurtaları karıştırın. Tuz ve kabartma tozu ekleyin. Unu yavaş yavaş ilave ederek yumuşak bir hamur hazırlayın. 5-10 dakika dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp oval şekil verin. Bıçağın ucuyla hamurların üzerini uzunlamasına kesin. Parmak uçlarınzla kestiğiniz yeri iki tarafa doğru açarak biraz genişletin ve oluşan boşluğu şam fıstığı ile doldurun. Tatlıları yağlanmış tepsiye dizin. 180 derece ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak tatlılın üzerine soğuk şurup dökün.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder