HOŞGELDİNİZ

Yemek Tariflerimizle damak zevkini yaşamak isterseniz en güzel yerdesiniz...AFİYETLER OLSUN...


18 Mart 2012 Pazar

Yufkalı kebap

Yufkalı kebap

Gerekli malzemeler

300 gram kuzu eti
3 adet kuru soğan
3 adet patates
3 adet yeşilbiber
3 adet domates
1 adet kırmızıbiber
1 su bardağı bezelye
Yarım demet maydanoz
1 yumurta
2 adet yufka
Yeteri kadar tuz, karabiber, kekik, sıvı yağ



Yapılışı

Kuzu etlerini ufak ufak doğrayın
Tencerenin içine bir miktar sıvı yağ koyun ve ocakta yağ kızdıktan sonra içine ufak ufak doğradığınız kuzu etlerini ilave edin
Kuzu etleri kendi suyunu salıp geri çektikten sonra içine küp küp doğradığınız soğanları ilave edin ve kavurmaya devam edin
Ardından yeşilbiberleri doğrayın, kırmızıbiber ve bezelyeleri koyun 3 dakika kavurun
Domatesleri, kekiği, karabiberi ve tuzunu ekleyerek orta ateşte suyunu çekene kadar pişmeye bırakın
Et tenceresi kaynarken patatesleri soyun ve küp küp doğrayıp kızartın
Etler piştiğinden içine maydanozları ince ince doğrayın ve ekleyip, kızarmış patatesleri de ilave ederek bir iki defa karıştırıp ocaktan alın
Yufkayı mutfak tezgâhının üzerine serin ve dörde kesin
Küçük çorba kâsesinin içine yufkanın dörtte irini koyun ve kenarlarından dışarı sarkıtın
İçine hazırladığınız kuzu etli harcından koyun ve sarkan yufkaları üzerine kapatın
Yağlanmış fırın tepsisine çorba kâsesindeki yufkayı ters çevirerek çıkarın
Üzerlerine sıvı yağ ile yumurta sarısının karışımından fırça yardımıyla sürün ve 5 dakika önceden ısıttığınız 180 derecedeki fırına sürün
Üzerleri kızaran yufkalı kebaplarınızı fırından çıkarıp sıcak sıcak servis edin

Hiç yorum yok: