HOŞGELDİNİZ
Yemek Tariflerimizle damak zevkini yaşamak isterseniz en güzel yerdesiniz...AFİYETLER OLSUN...
18 Mart 2012 Pazar
Zeytinli Kıyır Poğaca
Zeytinli Kıyır Poğaca
Malzemeler:
2,5 su bardağı un (biraz fazla olabilir)
1/2 su bardağı eritilmiş ılık tereyağ
1 yumurta
1 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı kabartma tozu
1/2 su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
İç Malzemesi için
1 çay bardağı çekirdekleri çıkarılmış küçük doğranmış siyah zeytin
1 çay bardağı çekirdekleri çıkarılmış yeşil zeytin
1/4 bağ maydanoz
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
1-2 çorba kaşığı çörek otu
Hazırlanışı:
1- Unu yoğurma kabının içine eleyin. Ortasını havuz gibi açın. Eritilip ılıyan tereyağını havuzun ortasına dökün..
2- Yumurtayı, sirkeyi, karbonat, kabartma tozunu, yoğurtu ve tuzu ortasına döküp yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayan bir hamur elde etmelisiniz. Eğer yumşaksa un ekleyebilirsiniz.
3- Bir tarafta siyah zeytinlerin çekirdeklerini çıkarıp ince ince kıyın.
4- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlak açıp içine siyah zeytin koyup kapatın.
5- Diğer bir tarafta rondonuzun içine çekirdeği çıkarılmış yeşil zeytini ve yıkadığınız maydonozları koyun. İnce şekilde kıyılıncaya kadar rondoda çekin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak açıp zeytin içinden koyup kapatın. Üstlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu dökün.
6- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstleri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder