HOŞGELDİNİZ
Yemek Tariflerimizle damak zevkini yaşamak isterseniz en güzel yerdesiniz...AFİYETLER OLSUN...
10 Mayıs 2012 Perşembe
Findikli Tahinli Kitir
Findikli Tahinli Kitir
Malzemeler
İçi için:
1 kaşık katıyağ
2 kaşık tahin
2 kaşık toz şeker
4 kaşık fındık içi(çekilmiş)
2 tatlı kaşığı tarçın
Yarım bardak sıcak su
Diğer Malzemeler:
2 kaşık un
Yarım kaşık nişasta
1 kaşık pudra şekeri
1 kaşık katıyağ
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 hazır yufka
Tarif
Tahin ve şeker yarım bardak sıcak suyla iyice karıştırlır.
1kaşık katıyağla fındıklar teflon bir tavada biraz kavrulur.
Az önce hazırladığımız karışım ve tarçın fındığa ilave edilir.
Suyunu biraz çekip hafif macun kıvamına geldiğinde ateşten alınır ılımaya bırakılır.
Diğer taraftan 2 kaşık un,nişasta ve pudra şekeri bir kasede karıştırılır.
1 kaşık katıyağ ve sıvıyağ,katıyağ eriyene kadar ateşte tutulur.
Açıp serdiğimiz yufkanın üstüne ılıyınca bu yağ karşımından sürülür.
Hazırladığımız unlu karışım bunun üstüne iyice serpilir.
Sonra yufka ikiye katlanır yarım ay şeklini alır.
Aynı şekilde bunun üstüne de yağ sürülür ve un serpilir.
Hazırladığımız fındıklı harç geniş tarafına gelecek şekilde dökülüp rulo şeklinde sarılır.
Kalan yağı da iyice üstüne süreriz.
İki parmak eninde kesilir ve hiç kesilmemiş gibi birbiri ardına çok az yağlanmış tepsiye alınır.
İç harcı biraz cıvık olduğunda dışarı akabiliyor.
bu sebeple birbir ardınca sıralayın.
180 ye ayarlanmış fırına verilir.
Üstü kızarana kadar pişirilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder