KEŞKEK
Malzemeler:
2 Bardak aşurelik buğday
1 Adet tavuk göğsü
1 Tatlı kaşığı tuz
Üzeri için yeterince tereyağ 1 çay kaşığı kırmızı biber ve 1 yemek kaşığı kırmızı biber salçası.
Süt
Yapılışı:
-Aşurelik buğdayı yıkayıp üzerine 3 parmak su çıkacak şekilde geceden ıslatalım. Ertesi gün buğdayları sudan çıkarıp, tavuk göğsü ile beraber düdüklü tencereye koyalım.Üzerini 4 parmak geçecek şekilde suyunu ve 1 tatlı kaşığı tuzunu ekleyelim kısık ateşte 30 dakika kadar pişirelim. Buğdaylar ezilip dağılana kadar.
-Sonra tavuk göğsünü tencereden alıp kemiklerini ayıralım ve didikleyip tekrar tencereye atalım.
-Buğdayların özdeşleşmesi için el blendırından geçirelim yada tahta kaşığın sırtıyla ezelim. Ezerken az az süt ekleyelim..kıvama gelene kadar..
-Diğer tarafta tavada yağı kızdıralım içine biber salçası koyup 2-3 dakika kavuralım daha sonra isteğimize göre kırmızı biber koyalım ve servis tabağına koyduğumuz keşkeğin üzerine gezdirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder