Arpa Şehriyeli Mısır Çorbası ( kendi usulümce )
Sadece Resim alıntıdır..Görüntü olarak aynıdır..
Malzemeler:
Arpa Şehriye
Un
Yoğurt
Haşlanmış ayıklanmış mısır
tereyağı
az zeytinyağı
Tuz
Karabiber,
Kıyılmış Maydanoz
Yapılışı:
Tereyağı ve zeytinyağı karışımında arpa şehriye kavrulur. Üstüne kaynar su ekleyip biraz kaynatılır..İçine haşlanmış mısır eklenip tuzu , karabiberi konur.. Bir kasenin içine 3 kaşık kadar un, bir bardak kadar yoğurt ve su eklenerek boza kıvamındaki karışımı kaynayan tencereye AYNI yönde karıştırarak dökülür..Üzerine kıyılmış maydanoz eklenir..Koyulaşınca ( çorba kıvamında) altını kapatın..Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder