HOŞGELDİNİZ

Yemek Tariflerimizle damak zevkini yaşamak isterseniz en güzel yerdesiniz...AFİYETLER OLSUN...


26 Ağustos 2013 Pazartesi

Hingel mantısı

Hingel mantısı

Malzemeleri

Hamur için:

1 adet yumurta
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Patatesli iç için:

4-5 adet orta boy patates
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 tatlı kaşığı pulbiber
Kıymalı iç için:

250 gr Kıyma
Karabiber
Pulbiber
Tuz
Kimyon
Sarımsak
Süslemek için:

2 çorba kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı pulbiber
Hingel nasıl yapılır

Hingel tarifi

Unu derin bir kaba, ortası boş kalacak biçimde eleyin. Yumurta ve tuzu koyup, yavaş yavaş suyu ilave edin. Hamuru kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örterek 30 dakika dinlendirin. Patatesleri haşlayıp, kabuklarını soyun. Pulbiberle birlikte 2 çorba kaşığı sıvıyağda kavurun. Hamuru mantı hamuru açar gibi genişçe açın. Çay bardağı ile yuvarlaklar kesin.


Hingel yapımı
Patatesli harçtan alıp, hamurların ortasına yerleştirin. Kıymalı hinger yapacaksanız; Kıymalı harç için bir kaseye kıymayı, tuzu, karabiberi, pulbiberi, kimyonu ve ezilmiş sarımsakları alıp iyice karıştırın. Hamurun içine bir parça kıymalı harçtan koyun. Önce bir kenarını içe doğru katlayın. Daha sonra diğer kenarını katlayıp, alt kısımlarını balık sırtı örgü yapar gibi kenarları ortaya kapatarak katlayın,

İsterseniz poğaça gibi kapatıp kenarlarını çatalla ezerek yapıştırın. Kaynar suya atıp 8-10 dakika haşlayın. Daha sonra süzgeçten geçirin. Bu arada ayrı bir yerde tereyağını eritip, pulbiberi yakın. Hingelin üzerine gezdirip servis yapın. İsteğe göre yağı gezdirmeden önce yoğurtta dökülebilir. Afiyet olsun.







Hiç yorum yok: