Patlıcan Gözleme
Soğan ve biberler ince kıyılıp sıvıyağda kavrulur. Minik küpler şeklinde doğranan patlıcanlar ilave edilip,kavurmaya devam edilir. Domatesler yine minik minik doğranıp karışıma katılır. (kabuğu soyulacak)Bütün malzeme yumuşayana kadar pişirilir ve soğutulur.İç malzeme soğurken hamur yoğurulur ve 5 dak. dinlendirilir. Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler hazırlanır. Her beze normal yufka inceliğinde açılır yarısına kadar harç konur.. Ve gözleme şeklinde kapatılır. Kızgın saç ya da teflon tavada kızartılır. Pişerken üzerine zeytinyağı sürebilir yada piştikten sonra tereyağı sürebilirsiniz...
Açıklama : Patlıcanların kararması için;soyduktan sonra limonlu ve tuzlu suda 10-15 dk. bekletin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder