HOŞGELDİNİZ

Yemek Tariflerimizle damak zevkini yaşamak isterseniz en güzel yerdesiniz...AFİYETLER OLSUN...


31 Ekim 2013 Perşembe

Bostan Kebabı

Bostan Kebabı


Malzemeler ;

4 adet orta boy patlıcanı
Yarım kilo yağsız kuşbaşı et
4  yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet soğan
1 adet domates
1 adet biber
1 yemek kaşığı salça
1 su bardağı kaşar rendesi
Tuz , karabiber , pul biber
Hazırlanışı ;

Patlıcanları suda yıkadıktan sonra alacalı şekilde soyarak ortadan ikiye kesin .
Rengi kararmaması için tuzlu suda yarım saat kadar bekletin.
Patlıcanların ortası boş kalacak şekilde oyularak karnıyarık şeklinde hazırlanır. İç kısmını atmadan sarımsaklı sos yaparak kullanabilirsiniz.
Hazırladığınız patlıcanları kızgın sıvıyağda kızartarak kebabın yapılacağı fırın tepsisine alın.
Geniş bir tencere içine sıvıyağ koyularak soğanlar ve biberler kavrulur. Kuşbaşı olan etleri daha küçük hale getirerek ilave edip kavurma işlemine devam edin.
Etler suyunu saldıktan sonra salça ilave edilerek kavurma işlemine devam edilir.
Salçadan sonra 1 su bardağı sıcak su ilave ederek etler yumuşayıncaya kadar haşlanır.
Etler istediğiniz yumuşaklığa geldikten sonra tuz , karabiber ve pul biber ilave ederek 5 dakika daha haşlanır.
Hazır olan etler patlıcanların iç kısımlarına eşit şekilde koyularak fırın tepsisine dizilir. Üzerine etlerin suyundan dökülerek 180 derece fırında 15 dakika pişirilir.
Piştikten sonra üzerine kaşar rendesi ilave ederek tekrar fırına verilir. Kaşarlar eridikten sonra fırından çıkartarak servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok: