Gül Tatlısı
Kullanılan Malzemeler:
1 Su bardağı sıvıyağ
yarım su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
1 yumurta
yarım paket oda sıcaklığında margarin
1 paket vanilya
yarım paket kabartmatozu
1 çorba kaşığı sirke
1 tutam tuz
aldığı kadar un
1 su bardağı kadar ceviz yada fındık
ŞERBETİ :
3 Su bardağı su
2.5 Su bardağı şeker
çeyrek limonun suyu
Hazırlık
Önce şerbetinin malzemelerini bir tencereye koyun ve kaynatın
Tarifin Hazırlanışı
Hamurun un , kabartmatozu ve vanilya hariç tüm malzemelerini karıştırın.
Kabartmatozu , vanilyayı ve aldığı kadar unu ilave edin.Kulak memesi yumusaklığında bir hamur elde edilir.
Hamur ikiye kesilir. Bir parçası merdane ile 3-4 mm kalınlığında açılır.
Çay bardağı ile kesilir.
6 adet yuvarlak yarılırı üst üste gelecek şekilde yanyana dizilir.Rulo şeklinde sarılır.
ikiye kesilir.Tepsiye dizilir.
ortalarına cevizyada fındık yerleştirebilirsiniz.
orta hararetli fırında üzerleri kızarana (20-25 dakika) kadar fırınlanır.
Şerbetini üzerine dökün. Tatlıların şerbeti iyi çekmesi için alt üst cevirerek şerbeti iyice cekmesi saglanır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder