Aşir/ Antakya yöresi
malzemeler
1 kg dana eti
1 kg ıslatılmış buğday
1 adet kuru soğan
Biber ve Domates Salçası
Tereyağı
Ceviz
Kimyon
Tuz
hazirlanisi
Etler iyice yıkanır ve iri iri parçalar halinde düdüklü tencerede haşlanır. Bir gece önceden ıslatılmış buğdayın üzerine soğanlar iri iri doğranır. Haşlanan etler suyu ile birlikte buğdayı üzerinde eklenip, iyice karıştırılır. Kimyon, biber salçası, domates salçası, tuz ve kimyon eklenerek suyunu iyice çekene kadar pişirilir. Ocaktan alınıp malzeme iyice karışana kadar dövülür. Dövüldükten sonra tereyağı eritilip üzerinde gezdirilir. Cevizler kavrulup bütün bütün üzerine yerleştirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder