
Malzemeleri:
1 kg. kuşbaşı doğranmış tavuk göğsü,
Marine Sosu
3 Yemek kaşığı soya sosu,
3 Yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu,
3 Yemek kaşığı nişasta (nişasta tavuğun kendi suyunu salmamasını ve kuru kalmasını engelliyormuş, pişerken tavuğun suyu kendi içinde kalıyormuş) ,
Karabiber, tuz,
Acı severseniz kırmızı biber.
Yapılışı:
Kuşbaşı doğranmış tavuk göğsü Marine sosunun içinde en az 3 saat marine edildikten sonra, az sıvı yağ eklenmiş geniş bir tavada kavrulur.
Afiyet Olsun...
Not: Malzeme miktarlarını azaltmak veya artırmak elinizde dir. 1kg. tavuk göğsü çok geliyor diyorsanız tarifteki ölçülerin yarısını kullanabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder