HOŞGELDİNİZ

Yemek Tariflerimizle damak zevkini yaşamak isterseniz en güzel yerdesiniz...AFİYETLER OLSUN...


8 Haziran 2011 Çarşamba

ÖZEL SOSLU TAVUK GÖĞSÜ KAVURMA


Malzemeleri:

1 kg. kuşbaşı doğranmış tavuk göğsü,

Marine Sosu
3 Yemek kaşığı soya sosu,
3 Yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu,
3 Yemek kaşığı nişasta (nişasta tavuğun kendi suyunu salmamasını ve kuru kalmasını engelliyormuş, pişerken tavuğun suyu kendi içinde kalıyormuş) ,
Karabiber, tuz,
Acı severseniz kırmızı biber.

Yapılışı:

Kuşbaşı doğranmış tavuk göğsü Marine sosunun içinde en az 3 saat marine edildikten sonra, az sıvı yağ eklenmiş geniş bir tavada kavrulur.


Afiyet Olsun...

Not: Malzeme miktarlarını azaltmak veya artırmak elinizde dir. 1kg. tavuk göğsü çok geliyor diyorsanız tarifteki ölçülerin yarısını kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok: