HOŞGELDİNİZ

Yemek Tariflerimizle damak zevkini yaşamak isterseniz en güzel yerdesiniz...AFİYETLER OLSUN...


8 Haziran 2011 Çarşamba

SARDALYA TAVA


Malzemeler:

1 kg sardalya (temizlenmiş,orta kılcıkları çıkarılmış)
1 şişe maden suyu
1 su bardağı un
1 yumurtanın beyazı, tuz
Kızartmak için sıvıyağ

Yapılışı;

Sardalyaları orta kılçıklarını çıkarılmış olarak da alabilirsiniz. İsterseniz kendinizde evde orta kılçıklarını çıkarabilirsiniz.

Eğer evde kendiniz ayıklayacaksanız Püf nokta: Sardalyayı aldığım balıkçı "yarım saat yada 1 saat suyun içinde bekletin. orta Kılçıklarını daha kolay çıkaracaksınız." demişti. Ben hep bu şekilde yapıyorum. Çok fazla zorlanmıyorum. Hamileyken her hafta sardalye yiyen birisi olarak denenmiş ve de onaylanmıştır:)

Orta kılçıkları ayıklanmış yıkanmış ve suyu süzülmek üzere süzgüde bir kenarda sardalyalarımızı bıraktık.

Gelelim sos malzemelerine; 1 yumurtanın beyazı çırpılır,1 su bardağı un, 1 şişe maden suyu karıştırılarak boza kıvamında bir sos elde edilir. Tuz ekleyi.

fleto haline getirilen 2 tane sardalyayı iç kısımları birbirine denk gelecek şekilde kapatın. Hazırlanan bu sosa batırıp kızgın yağda her iki tarafını güzelce kızartın. Yağını alması için kağıt havlu üzerine çıkarın.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok: