HOŞGELDİNİZ
Yemek Tariflerimizle damak zevkini yaşamak isterseniz en güzel yerdesiniz...AFİYETLER OLSUN...
8 Haziran 2011 Çarşamba
SARDALYA TAVA
Malzemeler:
1 kg sardalya (temizlenmiş,orta kılcıkları çıkarılmış)
1 şişe maden suyu
1 su bardağı un
1 yumurtanın beyazı, tuz
Kızartmak için sıvıyağ
Yapılışı;
Sardalyaları orta kılçıklarını çıkarılmış olarak da alabilirsiniz. İsterseniz kendinizde evde orta kılçıklarını çıkarabilirsiniz.
Eğer evde kendiniz ayıklayacaksanız Püf nokta: Sardalyayı aldığım balıkçı "yarım saat yada 1 saat suyun içinde bekletin. orta Kılçıklarını daha kolay çıkaracaksınız." demişti. Ben hep bu şekilde yapıyorum. Çok fazla zorlanmıyorum. Hamileyken her hafta sardalye yiyen birisi olarak denenmiş ve de onaylanmıştır:)
Orta kılçıkları ayıklanmış yıkanmış ve suyu süzülmek üzere süzgüde bir kenarda sardalyalarımızı bıraktık.
Gelelim sos malzemelerine; 1 yumurtanın beyazı çırpılır,1 su bardağı un, 1 şişe maden suyu karıştırılarak boza kıvamında bir sos elde edilir. Tuz ekleyi.
fleto haline getirilen 2 tane sardalyayı iç kısımları birbirine denk gelecek şekilde kapatın. Hazırlanan bu sosa batırıp kızgın yağda her iki tarafını güzelce kızartın. Yağını alması için kağıt havlu üzerine çıkarın.
Afiyet Olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder